HÉTFŐ...





Drága Barátnőm felugrott hozzám, mielőtt a közeli munkahelyre menne állásinterjúra. Persze, kissé feszült, ami érthető ugye. Az ötödik x környékén, ráadásul még nő is, nem egy jó ómen.

Pánik ellen a legjobb gyógyszer a sütemény! Egy finom sütemény gőzőlgő kávéval csodákra lehet képes! Nos, elkészítettem a kávéját..

Tudom, hogyan szereti: egy nagy bögrébe forró víz félig, bele egy kávéskanál nescafé, a többi hideg tej. Ennyi. Igazán nem bonyolult. Se cukor, se hab, se csoki, se édesítőpötty..
Már a kezében, amikor megjegyzi, hogy igen sötét lett ez a kávé.. Jujj, mondom, akkor vettem észre, hogy teáskanál volt a kezemben kávés helyett.. Ajjaj, ez túl erős lesz, csinálok egy másikat mondom.
-Á, hagyd csak, jó lesz ez- válaszolta. Aztán belekóstolt.. Miután úrinő, nem köpte ki... Nem nescaféból készült az a fránya, hanem őröltkávéból.. Rejtély! Nesze neked Gyöngyi, ügyes vagy, törökkávét csináltam.. Vérnyomásom fel, (pedig semmilyen kávét nem ittam, se törököt, se arabot:))

- Hétfő van - konstatáltam rezignáltan. Elorroztam a bögrét, mielőtt feláldozta volna Magát, és nekifutottam mégegyszer. Erősen összpontosítottam, így másodjára sikerült! Mikor már majdnem kiitta, akkor kapcsoltam: hol az ígért süti? Nem látom! Már megette? Végre sikerült egy szép szeletet tányérra varázsolni.

Elröpült a fél óra - egy biztos, amig nálam volt nem izgult a munka miatt:)) A Manci szelet pedig feledtette lökött barátnéja ügyetlenségét, Ő régóta tudja, nálam a hétfő tényleg hétfőt jelent:))
Ha végzett az interjúval, visszajön még egy szelet sütire:) Kávét biztos nem fog már kérni..

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Gyöngyi

Remélem a hét többi napja nem ennyire zűrös.

Névtelen írta...

Gyöngyike
Mit tudsz?
Hogy sikerült az interjú.....remélem az jól:)

A hét első napja legyen kedd,és szabad nappal kezdődjön:):)
puszi

Gyöngyi írta...

Nóri, nem:) A hétfőket is humorral fogom fel! (majdnem mindig:)

Cincike, javaslat elfogadva, ha rajtam múlik! Eredményt talán holnap megtudjuk.. Sikeres volt, az biztos, de nyugtával dícsérjük a napot, ugye..

Névtelen írta...

Gyöngyike
A mancit meg sütöttem,vaniliás tejszines túró krémmel.:)
Nagyon finom lett:)

Gyöngyi írta...

Ugye, mondtam én, milyen jól lehet variálni, el is hiszem, hogy finom lett:)