HIMNUSZ



Félfüllel hallgatom Juszt László műsorát, a beszélgető partner ontja a jó ötleteket.

A himnuszunkat gyorsabb, pattogósabb ütemben lehetne énekelni (dallamot megtartva) -rögtön nem lenne olyan mélabús. Táncolni is lehetne rá, Palotást.
Amikor majd 2012-ben, az olimpián, a magyar futball-vállogatottunk a dobogó tetején (!!!) áll , és énekeli pörgős himnuszunkat, közben tapsolhatnának is. Sőt: egyet jobbra - egyet balra lépkedni, és már táncos, pörgős, vidám himnuszunk van:)
A magyar lenne az első, aki táncol a saját himnuszára:)

A másik:
Amit mi még az első gyakorlati órán (ruházati eladónak készültem), tanultunk anno:
Jó kedvűen köszönj a betérő vevőnek. Köszönj! És vidáman! Mára ez elfelejtődött - ma már az eladók nem köszönnek. Nem is jó kedvűek. "Lehet, hogy nem is akarnak eladni?" - kérdezte Anyum pár éve, mikor Pestre jött, és vásárolni akartunk... Nem is vettünk semmit, és mindenki veszített: mi, mert elment a kedvünk a vásárlástól, ami egy öröm forrás lenne alap járaton, és az eladó is, hiszen kevesebb bevétele lett este..

Pedig a bolt akkor megy, ha mosolygunk. Vagy ha rossz passzban vagyunk, akkor se utáljuk ki a vevőt. És köszönünk. Minimum.
Barátnőmék fodrász üzlete azért sikeres, mert kedvesek. Foglalkoznak a vendéggel. Pedig ez nem a spanyolviasz - nem kell feltalálni, csak alkalmazni kell.
Mindenki jól jár: A vevő jól érzi magát, és költ, az eladó is örülhet, érdemes dolgoznia. Vidáman még a munka idő is gyorsabban telik.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Gyöngyike
Szép napot neked:)
A blogomba hozzányultam a szinekhez,és nem tudom vissza állítani:(
A kékbe nagyon beleolvad a kék,a komehteknél...
Ha lenne egy kis időd megnéznéd:)
Puszi

Névtelen írta...

Nagyon szépet alkottál megint...:)

Névtelen írta...

Kellemes napot kívánok.

Névtelen írta...

Cincike megnézem!!

Névtelen írta...

Gyöngyike
Köszi.
A kék a kében nem jó:(

Névtelen írta...

Legyen ma is kellemes napod.