MI EZ?



A Baráti körön lévő Főzzünk-süssünk csoportomban az egyik tag fordult hozzám ezzel a kérdéssel, ha valaki tud, kérem, segítsen. Annyit tudunk róla, hogy örökölte, valami konyhai kütyü akar lenni. De hogy konkrétan mire, hogyan kell használni, nem tudjuk. Ha valaki tudja a választ, van ötlete, esetleg receptje is van, kérem, jelezze!

Íme, a feladvány:




7 megjegyzés:

  1. Láttam már hasonlót, de meg nem esküdnék rá, hogy ugyanazt a célt szolgálta. Nézd csak: http://macikonyha.blogspot.com/2009/03/viragzik-viragfank.html

    VálaszTörlés
  2. Ó, ilyen nekünk is van (talán a pécsi vásárból). Sűrű palcsintatésztát kell készíteni, belemártani a szerkezetet és bő forró olajba tenni és kisütni.Végül porcukorral meszórni...
    (Igen Macikonyhánál jól látható.)

    VálaszTörlés
  3. De örülök, hogy választ kaptam, köszönöm szépen lányok!!!

    VálaszTörlés
  4. Nekem is van ilyen. Fontos, hogy először a fémet a forró olajba kell mártani, felforrósítani, és utána egy rövid időre a palacsintatésztába, így szépen magától lejön róla. Ha először a tésztába mártjuk, csak levakargatni lehet róla. Nagyon finom, de nagyon sok olajat felvesz. Évente egyszer készítek ilyesmit. Kicsit a forgácsfánkra hasonlít az állaga, ugyanolyan vékony, ropogós lesz a megsült tészta. Jól mutat.

    Göngyi!
    Találsz nálam valamit.:)

    VálaszTörlés
  5. Nohát, azt hittem, hogy ez valami nagyon különleges dolog lehet, és kiderül, hogy milyen sokan ismeritek:) Alíz, köszönöm a jó tanácsot - már csak be kéne szereznem nekem is egyet..

    VálaszTörlés
  6. Fel van nálam téve a palacsintáknál...:)
    http://szepsegtar.blogspot.com/2009/05/megvan-recept.html

    VálaszTörlés
  7. Lehet Édesen és sósan is tölteni a forma helyébe krém bele a formába nyomva.

    VálaszTörlés